DHBT ne zaman 2017

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavı ne zaman yapılacak 2017 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi olacak mı? imamlık sınavı tarihi ve duyuru.

SON DAKİKA: Merakla beklenen Diyanet’in sınav takvimi açıklandı. Açıklanan takvime göre Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DBHT) sınavı Mart ayında olacak. başvuruların ise takriben Şubat ayında başlaması bekleniyor. Hayırlı olsun.

Tarafımıza sıkça soru gelmekte ve bu sorulardan bir tanesi de 2017 ‘de Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavı olacak mı olmayacak mı sorusu. Öncelikle şuana kadar girdiğiniz sitelerde verilen tarihler kesinlikle diyanet tarafından açıklanmış resmi bir açıklama değildir. Bu nedenle o tarihlere göre plan yapmanızı tavsiye etmiyorum.

Fakat bazı çevreler Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavının ne zaman yapılacağı konusunda tahminlerde bulunuyor. Bu tahmini de ben sayfaya ekleyeceğim. Genel olarak yapılan tahmin, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavının 2013’ün Mart ayında yapılacağı şeklinde. Başvuruların ise Ocak ayında alınması bekleniyor. Dediğim gibi bu sadece bir tahmin ve Diyanet işleri başkanlığı tarafından yapılan bir açıklama değildir.

Ayrıca size bir tavsiyem daha olacak. Diyanet işleri başkanlığının resmi web sitesinde duyurular bölümü bulunmaktadır. Zaten Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ile ilgili herhangi bir tarih açıklaması v.s olduğunda ilk duyurulacak yer resmi duyuru sayfası olacaktır.

Diyanet işleri resmi web sayfasının duyuru bölümüne ulaşmak için şu linki ziyaret ediniz:

personelweb.diyanet.gov.tr/personel/

Size bir tavsiyem daha olacak. Diyanet işleri başkanlığının telefon numarasını arayarak sorabilirsiniz. Eğer bir tarih verirlerse bu sayfamıza aşağıdaki yorum bölümünden yazarsanız sevinirim.

Hepinizin Allah yardımcısı olsun. Selametle…

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavı ne zaman 2017

Yorum yapın