Karadeniz Bölgesinin Turizm Özellikleri Nedir

Karadeniz Bölgesi Turizm Özellikleri nelerdir kısaca açıklamak istiyorum:

Ülkemizin kuzey sınırı karadeniz bölgesidir. Doğu, orta ve batı karadeniz olarak kendi içinde üç bölüme ayrılmıştır. Bu bölge Türkiye’nin kuzey sınırının batısından doğusuna kadar karadeniz boyunca uzanır. Haritaya bakarsanız bu bölge Sakarya ovasının doğusundan Gürcistan sınırına kadar devam ettiğini görebilirsiniz.

Karadeniz bölgesinin kıyılarında dağlar denize paralel uzanır. Bu sebeple nem iç bölgelere gidemediğinden karadeniz bölgesinde bol yağış görünür. Fazla yağış almasına bağlı olarak sık ormanlarla kaplıdır ve yeşillik çoktur. Karadeniz bölgesinde çok sayıda akarsu ve göl bulunduğundan akarsu turizmi gelişmiş ve yaygın olarak yapılmaktadır.

Karadenizde yeşilli bol olduğundan doğasal olarak da diğer bölgelere oranla çok güzeldir. Bu nedenle doğa turizmi oldukça gelişmiş ve gezilip görülmesi gereken birçok akarsu, göl ve parklar mevcuttur.

Karadeniz bölgesinde ayrıca tarihi güzellikler de çoktur. Örneğin Sümela Manastırı kralların mezarlarının olduğu yer olarak ün salmıştır. Karadeniz bölgesinde bulunan akarsular hırçın akmakta ve bu da rafting gibi sporların yapılmasına oldukça elverişli bir durumdur. MEsela Çoruh nehrinde rafting turizmi gelişmiştir.

Karadeniz Bölgesinin tarihi yerleri;

Gicirik Suyu egzama rahatsızlıkları olan herkesin ziyaret ettiği bir sudur. Ve ün salmıştır. Çokça turist çekmektedir.
Karadeniz bölgesinde tarihi kiliseler vardır. Eski zamanlarda hristiyanlar buralarda ayin yaparlardı.

Trabzon (Sümela Manastırı) ve Amasya’da (Kral mezarları) yer alan tarihi eserler Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm potansiyellerini oluşturur. Bolu, Düzce, Kızılcahamam kaplıcaları, Abant gölü ile Yedigöller çevresindeki sayfiye yerleri, Bolu Kartalkaya’da ve Ilgaz Dağları’nda kış turizmi karadeniz bölgesinin önemli turizm faaliyetleridir.

Yorum yapın