2017 Hacı Sayısı Kaç kişi gitti?

Hacca Kaç Kişi Gitti Hacı Sayısı, Hacca Kaç Kişi Gitti 2017. (Veriler 2012 verileri daha sonra güncellenecek.)

Suidi Arabistan yetkililerinden alınan bilgilere göre 2012 yılında hacca giden kişi sayısı açıklandı. Verilen bilgide hacı sayısının 3 milyon olduğu bildirildi.

Toplam hacı sayısının 1.4 milyonu arabistanın kendi vatandaşlarından olurken, 1.7 milyon hacı ise arabistan dışındaki ülkelerden geldi. Toplam hacı sayısında ise geçen yıla oranla yüzde 8 gibi bir artış olduğu söylendi.

Arabistanın güvenliğinden sorumlu bir yetkili ise hacıların güvenliğinde görevli kişi sayısının da 100 bin kadar olduğunu söyledi.

Arabistan ajanslarından yapılan haberlere göre trenle taşınan hacı sayısında da büyük artış görüldü. İlk zamanlarda tren ile taşınması planlanan hacı sayısının 500 bin olması öngörülüyordu. Daha sonra karşılamayacak duruma gelmesi üzerine hedefler revize edilerek tüm hacı adaylarının yarısını taşıyacak şekilde güncellendi. Tren şirketleri ise talepleri karşılamak adına çalışma saatlerini artırdı.

M178 bin 484 kişi herhangi bir rahatsızlık nedeni ile sağlık kuruluşuna başvurdu. Mina, Arafat ve Mekke’de toplam beş kadın doğum yaptı.

Ek olarak hacı adaylarını taşıyan iki otobüsün çarpışması sonucu 1 hacı adayı vefat etti ve 15 kişide yaralanarak bölgedeki yakın hastanalere kaldırıldı.

2017 Hacı Sayısı Kaç kişi gitti?

Yorum yapın